BAOBAB_POWDER_200g.jpg

100% organicznych i surowych, sproszkowanych nasion Baobabu

Baobab to drzewo powszechnie występujące na sawannach i suchych terenach Afryki oraz Australii. Drzewa te dorastają nawet do 20 metrów wysokości. Owoce zbierane są ze szczególną dbałością o środowisko, następnie łuskane, a w fazie końcowej ich cenne wnętrze oddzielane jest od twardej skorupki. Proszek powstaje z naturalnie wysuszonych owoców (nie poddaje się ich obróbce termicznej) i nie zawiera żadnych dodatków. Owoce baobabu to potężny zastrzyk witalności, energii i siły do działania na cały dzień. Są pożywne i stanowią bogate źródło witaminy C, błonnika, żelaza, wapnia, fosforu, potasu oraz przeciwutleniaczy. Począwszy od czasów starożytnych aż po dziś dzień zarówno owoce, jak i liście baobabu są ważnym składnikiem w diecie ludów afrykańskich. Stąd nie bez powodu ceniący jego właściwości Afrykanie nazwali baobab „Drzewem Życia”.

Produkt naturalnie bogaty w:

  • Witaminy, przeciwutleniacze i składniki mineralne. Zawiera:
  • 6 razy więcej witaminy C niż pomarańcze
  • 6 razy więcej przeciwutleniaczy niż czarne porzeczki
  • 6 razy więcej potasu niż banany
  • 2 razy więcej przeciwutleniaczy niż jagody goji
  • 2 razy więcej wapnia niż mleko
  • więcej żelaza niż mięso czerwone
  • więcej włókien niż jabłka, morele i banany

Szczególne właściwości i zastosowanie:

  • Owoce baobabu są niesamowicie pożywne
  • Są bogate w błonnik, dzięki czemu wspomagają odchudzanie i oczyszczanie organizmu. Stosuje się je często w dietach niskokalorycznych
  • Wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie mózgu
  • Stanowią doskonały, naturalny suplement diety dla sportowców oraz osób z podwyższonym poziomem cukru we krwi
  • Spowalniają procesy starzenia
  • Wspomagają pracę i regenerację wątroby
  • Redukują zmęczenie i poprawiają kondycję organizmu
  • Są doskonałym źródłem wapnia
  • Stymulują produkcję serotoniny (nazywanej „hormonem szczęścia”)

SKŁADNIKI: 100% organicznych i surowych owoców baobabu (Adansonia digitata L.).

KRAJ POCHODZENIA: Senegal.

SPOSÓB UŻYCIA: Sproszkowane owoce baobabu doskonale sprawdzą się jako dodatek do jogurtów, ciast, deserów, musli, soków owocowych i koktajli. Można je dodawać również do zup, kasz, sosów i wielu innych potraw.