camu camu sproszkowane

100% organicznych i surowych, sproszkowanych owoców Camu Camu

Owoce camu camu pochodzą z ekologicznych drzew Myrciaria dubia rosnących w Amazonii. Są bogatym źródłem makro- i mikroskładników odżywczych. Owoce camu camu wyróżniają się niezwykle dużą zawartością witaminy C – są jednym z jej najbogatszych źródeł. Zawierają również duże ilości błonnika i przeciwutleniaczy.  

Produkt naturalnie bogaty w:

  • Witaminy: C, B1, B2, B3
  • Składniki mineralne: Ca, P, K, Fe
  • Aminokwasy: serynę, walinę, leucynę
  • Przeciwutleniacze

Szczególne właściwości i zastosowanie:

  • Dzięki dużej zawartości witaminy C owoce camu camu posiadają właściwości przeciwwirusowe, zwiększają odporność oraz zapobiegają grypie i przeziębieniu
  • Są źródłem naturalnych przeciwutleniaczy
  • Wspomagają narząd wzroku
  • Poprawiają stan płuc i dróg oddechowych
  • Stosuje się je w przypadku trudno gojących się ran oraz w zaburzeniach układu krążenia i chorobach wieńcowych serca
  • Pomagają zachować optymalną jasność umysłu w czasie zwiększonego stresu
  • Pomagają chronić mózg i układ nerwowy przed chorobami zwyrodnieniowymi
  • Zapobiegają mutacji komórek

KRAJ POCHODZENIA: Peru.

SPOSÓB UŻYCIA: Owoce camu camu to doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju napojów: soków, mleka, słodzonej wody itp. Mogą być stosowane jako wzbogacający odżywczo i smakowo dodatek do lodów, sorbetów, ciast, słodkich sosów lub deserów – dzięki wyraźnemu kwaśno-słodkawemu posmakowi owoce camu camu nadają potrawom niepowtarzalny, egzotyczny aromat. Zaleca się spożywać 1 łyżeczkę dziennie (zalecana dawka to 2-3g na dzień).

OSTRZEŻENIA: W przypadku przekroczenia zalecanej dawki spożycia istnieje możliwość wystąpienia biegunki.