jagody acai

100% Sproszkowanych, LIOFILIZOWANYCH jagód aÇAI

Jagody acai to wyjątkowo bogate w wartości odżywcze owoce pochodzące z tropikalnych lasów Ameryki Południowej. Kiedy dojrzewają, poddaje się je procesowi liofilizacji w celu uzyskania drogocennego purpurowego proszku. Jagody te uważa się za jedne z najbardziej odżywczych owoców na świecie, stanowiących źródło wyjątkowo wartościowych składników w ich optymalnych proporcjach. Acai wpływają korzystnie na metabolizm, podnoszą odporność, oczyszczają organizm z toksyn, a dzięki silnym właściwościom antyoksydacyjnym spowalniają procesy starzenia. 

Produkt naturalnie bogaty w:

  • Kwasy nienasycone: omega-3, omega-6 i omega-9
  • Przeciwutleniacze, polifenole, antocyjany
  • Sterole roślinne
  • 19 aminokwasów
  • Błonnik
  • Składniki mineralne: wapń, fosfor, potas
  • Witaminy: beta-karoten, B1, B2, E

Szczególne właściwości i zastosowanie:

  • Jagody acai przyczyniają się do obniżenia poziomu „złego” cholesterolu (LDL) we krwi
  • Wykazują korzystny wpływ na serce i kondycję układu krwionośnego
  • Zwiększają odporność i wpływają korzystnie na funkcjonowanie całego organizmu
  • Działają pobudzająco na procesy trawienne, dzięki czemu wspomagają odchudzanie i utrzymanie właściwej wagi
  • Wspomagają oczyszczanie i funkcjonowanie układu pokarmowego
  • Wpływają korzystnie na wygląd i kondycję skóry
  • Przyczyniają się do spowalniania procesów starzenia
  • Przyczyniają się do poprawy funkcjonowania mózgu

SKŁADNIKI: 100% liofilizowanych sproszkowanych jagód acai (Euterpe oleracea).

KRAJ POCHODZENIA: Brazylia.

SPOSÓB UŻYCIA: Sproszkowane jagody acai bardzo dobrze rozpuszczają się w płynach, dlatego stanowią doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju napojów. Mogą być również dodawane do jogurtów, deserów, ciast, naleśników, koktajli i wielu innych potraw.