jagody goji suszone

jagody goji suszone, pochodzące z hodowli organicznej

PURASANA SUPERFRUIT Jagody Goji to specjalnie wyselekcjonowane owoce o doskonałych właściwościach i wartościach odżywczych. Są nie tylko pyszne, ale też bardzo korzystnie oddziałują na organizm człowieka. Podczas zbioru i procesu suszenia owoce pozostają nienaruszone, dzięki czemu zachowują swoje zdrowe i aktywne składniki odżywcze. Znane ze swoich niezwykłych właściwości jagody goji to doskonała przekąska oraz dodatek do jogurtów, płatków, sałatek, ciast i koktajli.  

Produkt naturalnie bogaty w:

  • Przeciwutleniacze
  • Witaminy: A (karotenoidy), B1, B2, B6, C, E
  • Minerały i pierwiastki: Zn, Fe, Cu, Ca, Ge, Se, P, K
  • Białka: 19 aminokwasów
  • Nienasycone kwasy tłuszczowe
  • Beta-sitosterol (zwalcza zakażenia), kwas linolenowy, seskwiterpeny, betainy (0,1%)
  • Błonnik

Szczególne właściwości i zastosowanie:

  • Jagody goji stymulują system odpornościowy
  • Wykazują właściwości przeciwutleniające i przeciwnowotworowe
  • Przyczyniają się do zahamowania uszkodzeń wątroby spowodowanych zbyt dużą zawartością tłuszczów w diecie
  • Mogą przyczyniać się do zmniejszenia insulinooporności
  • Obniżają poziom „złego” cholesterolu (LDL) we krwi
  • Poprawiają ogólny stan zdrowia
  • Poprawiają stan stawów, kości i wzroku
  • Opóźniają procesy starzenia
  • Są doskonałym źródłem białka
  • Obniżają poziom cukru we krwi
  • Są wyjątkowo niskokaloryczne
  • Stymulują pracę nerek
  • Przyczyniają się do wzrostu poziomu testosteronu (przy zażywaniu 50g dziennie)
  • Zwiększają płodność i jakość nasienia
  • Łagodzą dolegliwości miesiączkowe
  • Wspomagają regulację hormonów
  • Wspomagają właściwą pracę mózgu i układu nerwowego
  • Pomagają zwalczać zmęczenie i wpływają na poprawę koncentracji
  • Poprawiają funkcjonowanie układu krwionośnego

Właściwości smakowe i stosowanie:

  • Jagody goji posiadają nietypowy, wytrwany smak
  • Przy stosowaniu większych ilości nadają posiłkom ciekawy aromat
  • Nadają potrawom piękny kolor
  • Jednym z najlepszych sposobów spożycia jagód jest dodawanie około 20-30g do koktajlu lub smoothie
  • Można je dodawać do sałatek owocowych, soków, deserów, ciast lub musli
  • Namoczenie owoców przed spożyciem sprawi, że staną się bardziej miękkie
  • Jagody należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku

SKŁADNIKI: 100% suszonych organicznych jagód goji (Lycium barbarum).

SPOSÓB UŻYCIA: Jagody goji doskonale sprawdzają się jako przekąska lub dodatek do koktajli, jogurtów, sałatek, płatków śniadaniowych
i wielu innych potraw. Zaleca się spożywać nie więcej niż 20-35g dziennie. Dzieci do 3 roku życia powinny spożywać nie więcej niż 1/3 zalecanej dawki, natomiast dzieci do 10 roku życia około 1/2 określonej dawki.