lucuma sproszkowana

100% organicznych i surowych, sproszkowanych owoców Lucumy  

Sproszkowana lucuma pozyskiwana jest z suszonych i roztartych owoców drzewa Pouteria lucuma występującego w rejonie Andów. Lucumę określa się mianem „Złota Inków”. Sproszkowane owoce są zdrową alternatywą dla słodzików i cukru. Zawierają naturalnie występujące cukry, witaminy z grupy B i składniki mineralne. Charakteryzują się doskonałym smakiem i niskim indeksem glikemicznym. Stanowią idealny dodatek do domowych lodów, deserów i ciast. Lucuma Purasana powstaje w procesie suszenia w niskich temperaturach – nie jest poddawana procesom chemicznym i nie zawiera żadnych dodatków. 

 

Produkt naturalnie bogaty w:

  • Witaminy: B1, B2, B3, B5, C
  • Składniki mineralne: Fe, P, Ca
  • Przeciwutleniacze
  • Beta-karoten
  • Błonnik

 Szczególne właściwości i zastosowanie:

  • Owoce lucumy są doskonałym źródłem węglowodanów złożonych ("paliwa dla organizmu")
  • Posiadają naturalny słodki smak i niski indeks glikemiczny, dzięki czemu są idealnym produktem dla diabetyków
  • Spowalniają procesy starzenia
  • Posiadają właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe – wzmacniają układ odpornościowy i poprawiają ogólną kondycję organizmu
  • Regulują pracę jelit i wykazują właściwości detoksykacyjne, dzięki czemu wspomagają odchudzanie i utrzymanie prawidłowej masy ciała
  • Wspomagają pracę i regenerację mięśni
  • Wzmacniają strukturę kości
  • Pomagają utrzymać zdrowe zęby, włosy i paznokcie 
  • Wpływają na prawidłowe funkcjonowanie hormonów płciowych oraz hormonów odpowiedzialnych za stres
  • Są doskonałym źródłem żelaza
  • Wspomagają prawidłowe funkcjonowanie nerek
  • Stymulują gojenie się ran

SKŁADNIKI: 100% organicznych i surowych sproszkowanych owoców lucumy (Pouteria lucuma).

KRAJ POCHODZENIA: Peru.

SPOSÓB UŻYCIA: Sproszkowane owoce lucumy doskonale sprawdzą się podczas przyrządzenia deserów, lodów i wszelkiego rodzaju wypieków. Stanowią również doskonały dodatek do musli, koktajli, jogurtów i sałatek owocowych.