młody jęczmień sproszkowany

100% ORGANICZNEJ I SUROWEJ SPROSZKOWANEJ TRAWY MŁODEGO JĘCZMIENIA

Proszek z trawy jęczmienia pozyskuje się z młodych pędów rośliny, które w tej fazie rozwoju zawierają najwięcej makro- i mikroskładników odżywczych. To 100% czystych, organicznych pędów jęczmienia bez żadnych dodatków. Świeża trawa jęczmienna jest suszona i przetwarzana bezpośrednio po jej zebraniu, dzięki czemu zachowuje wszystkie cenne składniki i wartości odżywcze. Spożywanie młodego jęczmienia jest jednym z najlepszych sposobów utrzymania równowagi pH w organizmie. To produkt bogaty w błonnik, potas, kwas foliowy, wapń, witaminy B1 i B5, naturalny chlorofil oraz beta-karoten. 

Produkt naturalnie bogaty w:

  • Białko ( 34% aminokwasów)
  • Witaminy: A, B, C, E
  • Enzymy
  • Składniki mineralne: Ca, Fe, Mg, P, K
  • Przeciwutleniacze
  • Chlorofil
  • Beta-sitosterol

Szczególne właściwości i zastosowanie:

  • Młody jęczmień wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn i wzmacnia system odpornościowy
  • Pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi
  • Obniża poziom "złego" cholesterolu (LDL) we krwi
  • Jest doskonałym źródłem błonnika – wspomaga pracę układu pokarmowego i przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej
  • Reguluje poziom hormonów tarczycy
  • Wzmacnia serce i naczynia krwionośne oraz pobudza produkcję hemoglobiny
  • Wspomaga regenerację komórek i dotlenienie organizmu
  • Przyczynia się do poprawy stanu skóry, włosów i paznokci
  • Reguluje poziom pH w organizmie, co przekłada się na lepsze działanie enzymatyczne, wchłanianie składników odżywczych oraz zwiększenie poziomu energii

SKŁADNIKI: 100% organicznej i surowej trawy młodego jęczmienia (Hordeum vulgare).

KRAJ POCHODZENIA: Mongolia.

SPOSÓB UŻYCIA: Sproszkowaną trawę młodego jęczmienia można rozpuszczać w chłodnej wodzie, sokach owocowych lub sokach ze świeżo wyciśniętych owoców. Należy pamiętać, że woda użyta do rozpuszczenia proszku nie może być gorąca, ponieważ prowadzi to do utraty witamin i inaktywuje enzymy zawarte w roślinie. Napój z dodatkiem młodego jęczmienia należy pić około 20-30 minut przed posiłkiem, najlepiej 2 razy dziennie. Sproszkowana trawa może służyć również jako dodatek do jogurtów, koktajli, płatków śniadaniowych, zup i sałatek.