Składniki:

  • 100g oleju kokosowego (w temperaturze pokojowej- konsystencja kremu jest idealna)
  • 100g cukru trzcinowego
  • 3 jajka
  • 160 g mąki pełnoziarnistej
  • 40g sproszkowanego banana PURASNA
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Olej kokosowy zmiksować z cukrem trzcinowym na gładką kremową masę
  2. Dodać jajka, ubijać masę na najwyższych obrotach
  3. W oddzielnej misce przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sól i sproszkowanego banana
  4. Suche składniki połączyć z mokrymi mieszając łyżką, następnie na najniższych obrotach zmiksować wszystko do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciasto jest za gęste pomagajcie sobie dolewaniem np. mleka (u mnie tylko sojowe, ryżowe lub inny napój bez laktozy)
  5. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przełóż ciasto do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia
  6. Wstaw ciasto do rozgrzanego piekarnika na 25 minut. Po upływie tego czasu wyjmij babeczki i pozostaw do ostygnięcia, przed ewentualnym dekorowaniem kremem.

Comment