Pyszne i eleganckie muffinki autorstwa ThreeSeasons, zapraszamy do lektury!

Ciasto na muffinki:

Krem do udokerowania:

  • 450g serka koziego
  • 4 czubate łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

  1. Olej kokosowy zmiksować z cukrem trzcinowym na gładką masę.
  2. Do kokosowej masy dodać jajka, miksować na wysokich obrotach.
  3. W oddzielnej misce przesiać mąkę. Dodać sproszkowane jagody Acai, sól i proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką.
  4. Połączyć suche składniki z mokrymi, mieszając silikonową szpatułką, aby mąką nie fruwała po całej kuchni. Dodać suszone borówki (według uznania). Całość jeszcze raz wymieszać ręcznie lub na najniższych obrotach miksera.
  5. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
  6. Przełożyć ciasto do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia.
  7. Piec w 180 stopniach przez 25 minut.
  8. Muffinki pozostawić do ostygnięcia zanim udekorujemy je kremem.

 Krem:

  1. Do serka koziego dodać cukier puder.
  2. Zmiksować składniki na najniższych obrotach.
  3. Odstawić do lodówki.
  4. Przełożyć krem do rękawa dekoratorskiego z dowolną końcówką.
  5. Dekorować schłodzone muffinki.
muffinki Purasana z ThreeSeasons


Comment