spirulina sproszkowana

100% organicznej i surowej, sproszkowanej Spiruliny

Spirulina to mikroskopijne algi słodkowodne, które zawierają więcej niezbędnych makro- i mikroskładników odżywczych niż większość dostępnych źródeł pożywienia. Zalicza się ją do grupy produktów „super foods”. Naukowcy badając spirulinę przez kilkadziesiąt lat potwierdzili, że jest to najpotężniejsze i najbardziej zrównoważone źródło pożywienia na naszej planecie. Algi są jednym z jej najczystszych źródeł, co gwarantuje bardzo wysoką przyswajalność. Spirulina bogata jest w witaminy i składniki mineralne, dzięki czemu stanowi doskonałą alternatywę dla preparatów multiwitaminowych. Jest źródłem łatwo przyswajalnego białka roślinnego, węglowodanów, minerałów, witamin (szczególnie z grupy B), żelaza, magnezu, potasu oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Już przy minimalnym spożyciu dziennym (na poziomie 600-900 mg) wspomaga odchudzanie. Posiada bardzo silne właściwości antyoksydacyjne, spowalnia procesy starzenia, pomaga przy zaburzeniach procesów trawienia, reguluje poziom cukru we krwi, oczyszcza organizm z toksyn. Polecana m.in. w celu wzmocnienia odporności, po przebytych chorobach lub podczas kuracji oczyszczających. Jest lekkostrawna i niskokaloryczna. 

 

Produkt naturalnie bogaty w:

  • białka (60%), w tym 18 aminokwasów egzogennych
  • tłuszcze (5,9%)
  • błonnik (2,5%)
  • węglowodany (10,5%)
  • 11 witamin: B1, B2, B3, B6, B12, C, D, K, kwas pantotenowy, kwas foliowy, inozytol
  • 14 minerałów, w tym m.in.: Ca, P, Fe, Cu, Cr

Szczególne właściwości i zastosowanie:

  • bardzo skuteczna przy detoksykacji organizmu
  • idealna jako dodatek do leczniczych soków i koktajli
  • doskonała i naturalna alternatywa dla preparatów wielowitaminowych
  • wpływa pozytywnie na wzrost skóry i paznokci
  • spowalnia procesy starzenia
  • wspomaga ciążę
  • zwiększa odporność
  • polecana podczas rekonwalescencji po przebytej chorobie lub operacji
  • polecana dla kobiet na dolegliwości związane z miesiączkowaniem i menopauzą
  • niweluje stres
  • polecana dla anemików i osób ze zwiększoną zawartością cukru we krwi

SKŁADNIKI: 100% organicznej i surowej, sproszkowanej spiruliny (Spirulina platensis).

KRAJ POCHODZENIA: Mongolia lub Hajnan.

SPOSÓB UŻYCIA: Spirulinę dodawać można do jogurtów, serków wiejskich i wszystkich innych potraw, które nie wymagają jej przetwarzania (należy unikać podgrzewania, ponieważ pod jego wpływem spirulina może tracić swoje cenne właściwości). Smak spiruliny jest dość specyficzny, dlatego
w pierwszym okresie przyjmowania najlepiej wykorzystywać ją jako dodatek do koktajli owocowo-warzywnych, w których jest ona niewyczuwalna. Można ją również rozpuszczać w samej wodzie. Zaleca się spożywać 1-3 łyżeczki dziennie.