młoda pszenica sproszkowana

100% organicznej i surowej, SPROSZKOWANEJ trawy pszenicy  

Młoda pszenica zbierana jest we wczesnej fazie wzrostu rośliny, dzięki czemu zawiera nieocenioną kompozycję składników odżywczych niezbędnych dla odpowiedniego funkcjonowania naszego organizmu. Hodowana jest na żyznych i czystych glebach w naturalnym świetle słońca, dzięki czemu jej pędy są silne i pełne wartości odżywczych. Stanowi doskonałe źródło antyoksydantów, które wspomagają oczyszczanie organizmu ze szkodliwych produktów przemiany materii. Młoda pszenica to produkt bogaty w błonnik, potas, kwas foliowy, wapń, witaminy B1 i B5, białko, chlorofil oraz karotenoidy. 

Produkt naturalnie bogaty w:

  • Chlorofil
  • Witaminy z grupy B
  • Witaminy A, C i E
  • Duże ilości wapnia, fosforu, magnezu, potasu i sodu
  • Ponad 80 różnych typów enzymów, w tym m.in.: indol, dysmutazę nadtlenkową oraz katalazę
  • Enzym PYD1

 Szczególne właściwości i zastosowanie:

  • Dzięki dużej zawartości chlorofilu młoda pszenica stanowi doskonały środek do detoksykacji organizmu
  • Wspomaga utrzymywanie prawidłowego stanu zdrowia i dobrego samopoczucia
  • Stanowi idealne uzupełnienie braków w składnikach odżywczych w organizmie
  • Pobudza metabolizm
  • Zapobiega niestrawnościom, wspomaga leczenie wrzodziejącego zapalenia jelita grubego, wrzodów żołądka, zaparć, biegunek
  • i wielu innych dolegliwości przewodu pokarmowego
  • Wspomaga pracę wątroby i układu krwionośnego
  • Zawiera łatwo przyswajalne i wysokiej jakości białko roślinne
  • Wspomaga procesy gojenia się ran
  • Przyczynia się do hamowania procesów starzenia
  • Poprawia kondycję skóry i włosów

SKŁADNIKI: 100% organicznej i surowej trawy młodej pszenicy (Triticum aestivum).

KRAJ POCHODZENIA: Mongolia.

SPOSÓB UŻYCIA: Sproszkowaną trawę młodej pszenicy najlepiej rozpuszczać w chłodnej wodzie, sokach owocowych lub sokach ze świeżo wyciśniętych owoców. Należy pamiętać, że woda użyta do rozpuszczenia proszku nie może być gorąca, ponieważ prowadzi to do utraty witamin i inaktywuje enzymy zawarte w roślinie. Napój z dodatkiem młodej pszenicy należy pić 20-30 minut przed posiłkiem, najlepiej
2 razy dziennie. Sproszkowana trawa może być również stosowana jako dodatek do jogurtów, płatków śniadaniowych, zup i sałatek.